Ropotamo folyó

A híres Ropotamo folyó 50 km-re Burgasztól délre található. Napospartról indulnak a fakultatív kirándulások.
Ropotamo folyó

A folyót és annak környezetét 1940-ben nyilvánították természetvédelmi területé.  A folyó két szélén buja növényzet van és érdekes sziklák. A kidőlt fákon a nyári forróságban teknősbékák napoznak - ezért is hívják a teknősök folyójának. Májusban gyönyörű vízililiomok díszítik a Ropotamo folyót. 

 

A Ropotamo név görög eredetű, határfolyót jelent, mivel a 9. században ez volt a választóvonal, Bulgária és a Bizánci Birodalom között. 

 

A természetvédelmi terület része még az Arkutino-mocsár, egyes feltevések szerint régebben a folyó egyik mellékága lehetett. Egy kis fahídon besétálhatunk a mocsárban lévő tóhoz. A mocsarat a tengertől csak a homokdűnék választják el.

 

Flora & Fauna: 232 fajta madár él itt ami közül 7 kihaló félben van, különböző hülők és kétéltűek (béka, teknősbéka, gyíkok), a veszélyeztet szarvas viperát is itt megtaláljuk. A növényzet nagyon buja és változatos megtaláljuk a lombhullató erdőket, vadszőlővel és liánokat is amitől "dzsungel" hatása lesz, a folyóban fehér madonna liliom virágzik, e mellett  még nagyon sok ritkaság van pl: tengeri fekete üröm, gyékény és nád.

 

Napospartról az egyik legnépszerűbb fakultatív kirándulás a Ropotamo-folyó, különleges élővilága miatt.

 

Forrás: www.ropotamobg.com

Ajánlatkérés »

« Fakultatív kirándulások