Pomorie

A hangulatos kisvárost Ankhialoszt (Pomorie) Kr. e. 4. században görög kereskedők alapították és egészen 1934-ig Anhialo nevet is viselte.
Pomorie

A települést már az Ókorban is sókereskedés miatt hozták létre. A sólepárlás jelentős jövedelmet hozott a városnak. A római időkben fontosabb és jelentősebb szerepe volt a városnak mint Szozopolnak vagy Neszebarnak.

 

A már mai néven felntűntett Pomorie 18 km-re található Burgasztól északra.

Az "óvárosi" rész ami a félszigeten található a 19. század eleján leégett ezért sajnos régi épületeket már nem találunk.

 

A félsziget északi részén nyúlik a el a finomhomokos kiépített strand, ahol napernyők és nyugágyak bérelhetőek. Az óváros déli részén a fősétányon idősebb nénik csipketerítőket árulnak, szuvenír gyanánt.

 

Pomorie a gyógyiszapáról is híres ami reumára és izomfájdalmakra nagyon jó hatással van. Az iszap a part közelében van, egy elhagyatott területen - ingyenesen használható.

 

A város a környék egyik borászati központjának számít, ezért a tengerparti éttermek itallapján gyakran láthatunk pomoriei fehérborokat.

 

Pomorieben az olcsóbb és a drágább kategóriájú szállodákat egyaránt megtaláljuk valamint jó minőségű magánapartmanokat.

Az ötcsillagos Hotel a burgaszi repülőtértől 12 km-re, Pomorie hangulatos városközpontjától mindössze 3 km-re található, egyedülálló kilátással a tengerre. A szállodát 2010-ben a balkáni régió legjobb szállodájának választották.

Tovább »

Ajánlatkérés »

Az 5*-os luxusszálloda Pomorie-ban található, közvetlenül a tengerparton.

Tovább »

A 3 csillagos szálloda Pomorie város félsziget részén található 300 méterre a tengerparttól. A szálloda családias, a szobák igényesen berendezettek.

Tovább »

Ajánlatkérés »

A Via Pontica Resort 5* egyben wellness központ és borászat - a borospincét 1932-ben építették. A hotel a Festa szállodalánchoz tartozik. Naposparttól 18 km-re található északra.

Tovább »

Ajánlatkérés »

« Tengerparti szállások