Devetashka barlang

A Devetashka barlang a világon egyedülálló - nincsen párja. Az évezredek alatt kialakult barlangban állítólag már ie. 70.000 -ben a korai Kőkorszakban is éltek itt emberek - ezt az 1950-es évek elején bizonyították be.
Devetashka barlang

A barlang 18 km-re található Lovach várostól északkeletre és 2 km-re Devetaki falutól. A 7 db különböző méretű lyuk 2 nagyobb részre osztja fel a csarnokot.

 

A barlang bejárata 35 m széles és kb. 30 m magas, ahogy befelé haladunk egyre kiszélesedik és egy hatalmas csarnokba érünk ahol a belső magasság néha eléri a 100 métert is. A csarnok kb. 2400 négyzetméter. A bejárat után kb. 200 méterre két területre oszlik a barlang.

 A bal oldali rész 2 km hosszan egy patakot kísér majd átfolyik a nagy csarnokon és az Osman folyóba ömlik.

A jobb oldali rész bejárata 2,5 m magas és 5,7 m széles, itt is ahogy befelé haladunk egyre szélesebb lesz, majd egy nagy terembe jutunk ami 50 m hosszú és 10-15 m széles, a végén egy kis teremmel ami egykor oltár lehetett.

 

Bulgária ezen látnivalóit ritkán nézik meg a turisták, legfőképpen azért mert nem is tudnak létezésükről. Ezen a weboldalon több bulgár látnivaló, bulgár nevezetesség is fönt van amiről még nem halottak. Bulgária természeti és kultúrális öröksége nagyon gazdag.

Ajánlatkérés »

« Érdekesség - Látnivalók - Utazási információk